Asiakastarinassa KTI-Laskutus

KTI-Laskutus on suomalainen laskurahoitus- ja perintätalo, joka haluaa tehdä asiat uudella tavalla. Myynnissä hyödynnetään monikanavaista sosiaalista myyntiä ja kaikkea toimintaa leimaa asiakaspalvelulähtöisyys. KTI-Laskutus on ainoa kumppani, jonka yritys tarvitsee saatavien hallintaan ja laskurahoitukseen. Lisää yrityksestä verkkosivuilla www.ktilaskutus.fi

Miten tarjoukset tehtiin ennen Click2Contractia? 

Sami Saarenpää oli yrityksen ensimmäinen puhtaasti myyjän rooliin tullut työntekijä. Sami lähti tuttuun Word-, PDF-, sähköposti-, erilaisia kansioita -härveliin. Firmana Click2Contract oli Samillekin tuttu, mutta hän ei vielä kokenut tekemisessään suurta ongelmaa. Tarve hakea vaihtoehtoja syntyi siitä, että KTI-Laskutuksella on tarkoitus kasvaa ja toimintamalleja pitää voida skaalata. Hetken kokeiltiin PDF-pohjaista ratkaisua prosessiin ja sitten siirryttiin Click2Contractiin.

Miten Click2Contract on muuttanut tekemistä?

Aloittamisen jälkeen Sami ja koko tiimi ovat olleet erittäin tyytyväisiä. ”Tarjousten lähettämiseen käytetty aikan on 1/5-osa entisestä”, Sami kertoo.  Lisäksi Click2Contract on helpottanut tarjousten seurantaa merkittävästi. ”Seuraan, milloin asiakas avaa tarjouksen. Käytän paljon myös näkymää, jossa näkee kaikki tarjoukset yhdessä näkymässä.” asiakkaan avaamista. Konkreettisena esimerkkinä Sami siirtää diilejä tiimissä toiselle myyjälle, jos asiakas on ollut aktiivinen, mutta tuntuu, että myyjän kanssa ei välttämättä kemiat kohtaa.

Toiminnan kasvaessa voimakkaasti hyöty kertaantuu. Parhaita toimintamalleja päästään monistamaan kaikille myyjille. ”Click2Contractin:n neroutta ei ymmärrä, jos ei kokeile”, Sami linjaa.

 

Samia jututti Jaakko Ranta Click2Contractilta

 

Asiakkaamme Somessa.com Johanna Tidström ja Emma Ruotsala

Kuvassa KTI-Laskutuksen Sami Saarenpää vasemmalla. Oikealla Click2Contractin Jaakko Ranta. Tuossa samalla kun kirjattiin ylös KTI:n käyttökokemukset, sovittiin että KTI:n asiakkaille tarjotaan integraatio Click2Contractin tarjouksilta suoraan laskutukseen.

Asiakastarinassa Sellai Oy

Sellai Oy tarjoaa osaavaa asiantuntijamyyntiä palveluna. ”Yritä löytää ihminen, jolla on huippututkinnot ja meriitit työelämästä tekemään asiakashankintaa”, Sellain Ilkka Laine haastaa. Sellai haluaa erottua sillä, että siltä voi ostaa myynnin ulkoistusta, jolla nuo kovat tekijät saa palvelukseensa. Kun henkilö joka soittaa potentiaaliselle asiakkaalle aidosti tietää miten homma asiakasyrityksessä toimii, saadaan paljon paremmin ylimmän johdon kanssa tapaamisia ja kauppoja. Lisää yrityksestä löytyy verkkosivuilla www.sellai.fi.

Miten tehtiin ennen Click2Contractia?

Aiemmin Sellaissa tehtiin Wordillä tarjous, joka lähetettiin sähköpostitse asiakkaalle. Usein tuohon tuli vastatarjous. Kun tarjous oli saatu jumpattua ja hyväksyttyä, siirryttiin muokkaamaan 8 sivuista sopimusdokumenttia, jossa useassa kohdassa oli asiakaskohtaista muutettavaa. Sellain asiakkaat ovat usein toimitusjohtajia, joten jokaisen viestin vastaaminen vei usein viikon tai kaksi. Prosessi venyi pitkäksi. Samaan aikaan myyjät täyttivät tietoja CRM:ään ja ihmettelivät pimeydessä, kenellä prosessi mahtaa olla etenemässä.

Miten Click2Contract on muuttanut tekemistä?

”Myyntiputken läpimenoaika on nopeutunut merkittävästi”, Ilkka Laine kertoo. Tarjous ja sopimus ovat nykyisin yksi ja sama Click2Contractilla luotu esitys. Paljon turhia työvaiheita on jäänyt pois. Seurannassa on suuri lisäarvo sillä, että myyjä tietää kun asiakas on avannut tarjouksen. ”Ollaan tunnistettu aidosti kiinnostuneet asiakkaat, joita voimme auttaa”. Sellain tarjouksesta kauppaan läpimenoprosentti on nyt noin 30 %:ia. Myyjän aika kohdistuu niihin asiakkuuksiin ja asioihin, joista saadaan parhaat tehot irti.

Miten yhteistyö on sujunut?

Heti haastattelun alussa Ilkka aloittaa kommentilla yhteistyöstä. ”Erityismaininta hyvästä, nopeasta asiakaspalvelusta!”

Kiitos Ilkka Laine ja Sellai Oy!

 

Muistiin merkitsi Jaakko Ranta Click2Contractilta.

 

Asiakkaamme Somessa.com Johanna Tidström ja Emma Ruotsala

Ilkka Laine Sellai Oy:stä tarjoaa myynnin ulkoistusta.

Sä riität – aitous myy

Myyntiä opiskellessa voi yllättyä millaiset teemat on tärkeitä. Sen sijaan, että pitäisi omaksua myyntitekniikoita, kuten kuinka kysyn kauppaa, isoimmat asiat ovat enemmänkin kärjistettynä henkimaailman juttuja.

Otetaan esimerkiksi myyjän persoona. Jos ostaja pitää myyjästä, hän on valmiimpi ostamaan. Tämä on selvää. Pitäisikö myyjän sitten olla hauska? Miellyttävä? Hyvä suustaan? Samanlainen kuin ostaja?

Ei tarvitse. Myyjän ei tarvitse olla mitään muuta kuin oma itsensä. Mitä kovemmin yrittää olla jotain, sitä varmemmin epäonnistuu. Kukaan ei pidä teennäisistä, falskeista tyypeistä. Kukaan ei pidä mielistelijöistä. Kukaan ei pidä siitä, että myymällä myydään.

Paras resepti on olla aito. Kuten Matti Hämeenaho mainiossa myyntiwebinaarissaan tiivisti: sä riität! Toki kannattaa omasta itsestään näyttää myyntitilanteessa pirteä ja mukava puoli. Silti se ihan oma mukava puoli. Hiljainen tai rempseä. Kunhan vain aito ja asiakasta kunnioittava.

Asiakastarinassa Somessa.com

Somessa.com on kotimainen vaikuttajamediatoimisto. He rakentavat asiakkaalle koko kampanjan alkaen oikeista vaikuttajista. Somessa.com suunnittelee kampanjan ja hoitaa sopimukset ja yhteydenpidon vaikuttajien kanssa.

Haastattelin Emma Ruotsalaa, Somessa.comin Influencer Marketing & Sales Directoria, heidän Click2Contract kokemuksistaan.  

Miten tarjoukset tehtiin teillä ennen Click2Contractia?  

“Ihan wordissa tehtiin tarjouksia, ja jokaisella myyjällä oli oma pohja. Hirveän kauaa ei keretty sillä menemään, ehkä puolisen vuotta ja sitten otettiin jo C2C käyttöön”, kertoo Emma. “Ei tiedetty tarvitsevamme tällaista palvelua, mutta testattiin.” 

Miten C2C on muuttanut tekemistä?

“Tehostanut valtavasti tekemistä. Meillä on pitkiä tarjouksia ja niissä luovat suunnitelmat. C2Cstä tulee valtava ajansäästö kun voi suunnitella vanhojen pohjien päälle. Meillä on kampanjoiden pääsuunnittelija ja nyt hänen ei tarvitse olla yksin tekemässä, kun on pohjat valmiina ja kaikki voi tehdä niiden pohjalta. Tarjoukset syntyy nopeammin, kun on eri toimialoille pohjia valmiina”, kuvaa Emma C2Cn vaikutusta tekemiseen. 

“Meillä on 8 henkilöä töissä ja jokainen pääsee näkemään tarjoukset, mitä muut on tehnyt. Pysytään kartalla kaikkien tilanteesta. Jos kaikilla myyjillä olisi omilla koneilla tarjoukset ja tiedot, niin homma ei toimisi ollenkaan. Kaikki tapahtuu tarjouksen suunnitelman mukaan.” 

Click2Contract on myös osaltaan auttanut Somessa.comia kasvamaan.  

Yhteistyö C2Cn kanssa? 

Yhteistyö on Emman mukaan toiminut Click2Contractin kanssa hyvin ja apua on aina saatu heti jos on ollut ongelmaa, ei ole tarviinut kauaa miettiä. Kuulemma C2Cn Jaakko on aina vastaillut “hölmöihin” kysymyksiin säntillisesti. (Hyvä Jaakko! toim.huom.) 

“Aika kuvaavaa on, että tätä ei tiedä tarvitsevansa, ennen kuin se on itsellä. Click2Contract on meille avaintyökalu. Jos meiltä olisi kysytty, että tarvitsetteko tällaista, niin ei oltais tarvittu. Ei sitä tiedä tarvitsevansa, mutta nykyään ei ilmankaan enää pärjäisi”, päättää Emma.  

Kiitoksia paljon Somessa.com ja Emma.

 

Kirjoittanut Konsta Weber Click2Contractilta.

 

Asiakkaamme Somessa.com Johanna Tidström ja Emma Ruotsala

Kuvassa Somessa.comin perustajat vasemmalla Johanna Tidström ja Emma Ruotsala oikealla.

Asiakastarinassa Vevex

”Kun täysremppa ei kiinnosta, mutta jotain pitäisi tehdä, Vevex on se jotain.”

Vevex Oy on kotimainen kylpyhuonehuoltoihin erikoistunut perheyritys. Se toimii Pirkanmaalla, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa. Vevex on erikoistunut pidentämään kylpyhuoneen käyttöikää huoltojen ja suojapinnoitusten avulla. Heillä on tuhansien kylpyhuonehuoltojen kokemus yksityis- ja yritysasiakkailta. Ideana on huoltaa kylpyhuoneiden pintoja takaisin hyvään kuntoon, koska pinnat menevät ennemmin huonoon kuntoon, kuin kylpyhuoneen tekninen käyttöikä loppuu.

Haastattelimme Vevexin toimitusjohtajaa Anton Erikssonia, siitä miten Click2Contract on muuttanut heidän tekemistään.

Miten Vevexillä tehtiin tarjoukset ja sopimukset ennen?

”Aluksi tehtiin jäljentävällä paperilla asiakkaan luona ja jätettiin siitä asiakkaalle oma kopio. Sitten vaihdettiin perinteisen Postin kautta sähköpostiin Excel-Word yhdistelmään ja lähetettiin tarjous asiakkaalle palaverien jälkeen. Sitten siirryttiin klikkariin”, kuvaa Eriksson tarjousten tekemisen evoluution Vevexillä.

Miten Klikkari on muuttanut tekemistä?

”Tarjoukset on yhdessä paikassa. Excelillä ja Wordillä tehdessä myyjät tallensivat tarjoukset omalle koneella ja siitä sitten yhteiseen kansioon. Sieltä laskutus näki vahvistetut tarjoukset”, kuvaa Eriksson vanhaa prosessia.

”Nyt saa Click2Contractilla valmiita tekstejä fiksusti. Saatepostit on meillä kunnossa  ja tekeminen yhtenäistä. Ei ole enää niin paljon myyjäkohtaista vaihtelua.”

Erikssonin mukaan nyt tarjouksia tehdää paljon nopeammin. Se, että Klikkarilla voi muokata alkuperäistä tarjousta tekemättä uutta alusta asti on auttanut pysymään järjestyksessä. Vanhat tarjoukset eivät jää myyntifunneliin kummittelemaan.

Onko Klikkarista ollut jotain odottamatonta hyötyä?

”Ainakin osamaksumahdollisuuden lisääminen tarjoukseen on tullut kun linkin lisääminen tarjoukseen on Klikkarissa helppoa. Sitä ei saanut vanhaan tarjouspohjaan. Tarjousten yhdestä paikasta löytyminen on meille keskeistä. ”

”Saahan klikkarilla hienomman tarjouksen tehtyä kuin wordilla ja paperilla, saa infoa ja videota mukaan paljon enemmän. Painii eri sarjassa kuin muut tarjouksentekomallit. Ollaan myös saatu asiakkailta paljon viestiä, että tarjoukset ovat selkeitä” Eriksson päättää.

Kiitoksia Vevex ja Anton Eriksson, ilo tehdä yhteistyötä kanssanne!

Kuvassa toimitusjohtaja Anton Eriksson vasemmalla ja myyntijohtaja Toni Kuismin oikealla.

Vevex ja Click2Contract

Miten kehityn myyjänä?

Click2Contract järjesti eilen (28.10.2019) myynnin ammattilaisten verkostoitumistilaisuuden Turussa. Ohjelmassa oli paneelikeskustelu otsikolla “Miten kehityn myyjänä?”.

Paneelissa olivat mukana myynnin moniottelija Matias Mäenpää (www.leap.fi), Business Development Director Sanna Halttunen-Välimää (www.quru-analytics.com) ja yrittäjä Camilla Mäkinen (www.camilla.fi).

Tässä kolmeen kohtaan tiivistettynä, mitä itselleni jäi päällimmäiseksi tilaisuudesta:

1) Oppiminen alkaa roolin ymmärtämisestä

Kaikilla myyntityötä tekevillä ei ole tittelinä myyjä eikä myyjän tehtävänä ole tyrkyttää. Vasta kun sisäistän, että toimin myyjän roolissa ja siinä roolissa olen auttamassa asiakkaitani, voin alkaa oppimaan. Myyjän on tärkeä myös tunnistaa, millaisessa myynnissä, millaisessa ympäristössä ja millaisten ihmisten kanssa hän on parhaimmillaan. Kannattaa hakeutua rooleihin, joissa pääsee toimimaan omilla vahvuuksillaan.

2) Tunnista psykologinen sopimus

Psykologinen sopimus on ne mielikuvat, jotka osapuolten mieleen syntyvät kauppaa tehtäessä. Helposti tuo mielikuva on väärä, puolin ja toisin. Siitä seuraa vain pettymyksiä. Varmista, että luomasi mielikuva vastaa todellisuutta. Myy mieluummin ali kuin yli.

3) Korvat auki koko ajan

Oppia voi esimerkiksi käymällä koulutuksia, lukemalla, kokemalla, kuuntelemalla muita. Kehityt varmasti, jos kuljet aina “korvat auki” – olet kiinnostunut ja valmiina oppimaan. Työtä on mukavampi tehdä kun siinä menestyy. Menestykseen pääsee kun tekee jatkuvasti asioita paremmin. Paremmin voi tehdä kun kehittää omaa toimintaansa. Ja, jokainen kehittyy, jos haluaa. 

Siitä vain oppimaan!

 

Kirjoittaja on Jaakko Ranta; Click2Contractin perustaja ja toimitusjohtaja.