Varmemmat myyntitulot vähemmällä vaivalla

Click2Contract korvaa tyypillisesti prosessin, jossa myyjä luo tarjouksen Wordin avulla, tallentaa sen PDF:nä ja lähettää PDF-tiedoston sähköpostin liitteenä asiakkaalle. Asiakas hyväksyy tarjouksen vastaamalla sähköpostiviestiin tai sitten tehdään erillinen sopimus, joka allekirjoitetaan sähköisesti tai paperilla. Samaan aikaan myyjän pitää kirjata tapahtumat CRM-järjestelmään.

Click2Contract tekee prosessista niin helpon, että jokaisesta kaupasta on ilo tehdä kunnon sopimukset. Itse asiassa myyjän ei tarvitse nähdä lainkaan vaivaa sopimusten eteen. Sen sijaan Click2Contract auttaa oikeassa ajoituksessa ja parantaa siten myyntituloksia.

Paljonko yrityksenne menettää rahaa epäselvän sopimisen tai kauppojen ohimenon takia?

Yhtenäinen prosessi

Click2Contractilla tarjous- tai sopimuspohjaa tehtäessä valitaan, mitä asioita myyjän täytyy yksittäisen asiakkaan kohdalla käsitellä. Sopimusehdot, yritysesittelyt ja vastaavat yleiset materiaalit lisätään tarjouksiin automaattisesti. Esimerkiksi tuotteet/palvelut voidaan laittaa valikosta valittaviksi. Kaupanteosta tulee myyjille helpompaa ja yhtenäistä.

Käyttääkö myyntitiiminne aikansa asiakkaisiin vai tarjousten ja sopimusten kasaamiseen?

Parempi ajoitus

Click2Contractin Funnel -näkymässä myyjällä on yhdellä silmäyksellä kaikki ajankohtaiset tarjoukset näkyvillä. Myyjä saa myös ilmoituksen sähköpostiin kun asiakas avaa tarjouksen, joten follow up-soitto ajoittuu juuri oikein. Kuumimmat liidit erottuvat joukosta aktiivisuutensa ansiosta. Jokaisella tarjouskortilla on yhteenveto tapahtumista.

Ovatko myyntitiiminne toimenpiteet oikea-aikaisia ja oikein kohdistettuja?

Vahvempi viestintä

Värit, videot, kuvat ja pop upit tukevat yrityksesi viestiä aivan uudella tavalla. Kun olet määrittänyt tarjoustyylisi, samaa tyyliä käytetään automaattisesti kaikissa tarjouksissa. Tarjoukset ja myyntisopimukset ovat yhtenäisiä ja tuottavat modernin asiakaskokemuksen.

Hukkuuko tarjouksenne muiden tylsien PDF:ien joukkoon, joista saa etsiä olennaisia pointteja?

Tiedot hallinnassa

Kaikki lähetetyt tarjoukset ja hyväksytyt sopimukset ovat automaattisesti tallessa ja löydettävissä henkilövaihdoksista tai lomista riippumatta. Voit etsiä tarvitsemaasi hakutoiminnolla tai järjestämällä tarjouksia esimerkiksi myyjän perusteella.

Käyttääkö tiiminne tolkuttomasti aikaa tarjousten tallentamiseen vai ovatko ne hukassa henkilökohtaisissa sähköposteissa?

CRM:ään integroituna

Click2Contract nostaa huomaamatta CRM:ssä olevan datan laatua, kun tarjous- ja sopimusvaiheen tiedot päivitetään kaupalle automaattisesti. Asiakastieto- ja mahdollisesti tuotetieto tuodaan CRM:stä tarjoukselle. Yhteispeli on sujuvaa ja tietoja ei tarvitse syöttää moneen kertaan. Integraatiot on tarjolla muun muassa Pipedriveen ja Hubspottiin.

Syöttääkö tiiminne asiakastietoja useaan paikkaan tai onko CRM-data jäänyt arjessa päivittämättä?

Interaktiiviset tarjoukset

Asiakkaalle voidaan tarjoukselle asettaa vaihtoehtoja, joista hän pääsee valitsemaan mieleisimmän. Click2Contract laskee saman tien kokonaishinnan ja asiakas voi hyväksyä tarjouksen ilman myyntisykliä pidentävää mutkaa myyjän työpöydällä. Tarjolla voi olla esimerkiksi valinnaisia lisäpalveluja, joista saadaan yllättävää lisämyyntiä. Asiakas voi myös kommentoida tarjousta. Myyjä saa kommentista heti viestin ja voi muokata tarjouksen nopeasti kauppaan johtavaan muotoon.

Joutuuko myyntitiiminne arvailemaan asiakkaan kiinnostusta lisäpalveluihin tai esillä olleisiin vaihtoehtoihin?

Automaattiset laskut

 Click2Contractin saat toimimaan yhteen myös laskutusjärjestelmän kanssa (esim. Procountor). Kun asiakas hyväksyy tarjouksen Click2Contractissa, muodostetaan laskutuksessa automaattisesti lasku tarjouksen asiakas- ja tuotetietojen perusteella. Laskun lähettäminen tapahtuu laskutus- tai taloushallintojärjestelmästä.

Kuinka monta kertaa ja monen ihmisen toimesta asiakas- ja tuotetietoa näpytellään manuaalisesti?

Juridiikka hoidettuna

Kaupanteon juridinen näkökulma tulee hoidettua Click2Contractilla ilman, että myyjä käyttää siihen aikaa. Yleiset sopimusehdot voidaan laittaa automaattisesti jokaiselle tarjoukselle. Asiakkaat hyväksyvät tarjoukset tai myyntisopimukset EU- ja US -standardit täyttävällä sähköisellä allekirjoituksella. Vaihtoehtoina ovat yksinkertainen, tupla-autentikoitu ja vahvalla tunnistautumisella varustetut allekirjoitusvaihtoehdot. Kaikki asiakkaan näkökulmasta yhtä helppokäyttöisinä. Kaupantekoa hidastamatta saadaan parempi varmuus myyntituloista.

Onko myyntitiimissänne sopimuksenteko aikaa vievää byrokratiaa vai kokonaan retuperällä?

 Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon

Maksuttoman 14 päivän kokeilujakson jälkeen voit valita tiimillesi sopivan kiinteähintaisen tuotepaketin.

*Luottokorttitietoja ei vaadita.